2013. május 3., péntek

120 éves Budai Arborétum - Corvinus Díszkert 2013

Minden évben elmegyünk Budapesten a Villányi úti Arborétumba az április végén - idén 26-28 között - megrendezett Kertészeti Szakkiállításra és Vásárba. Az ország minden részéből jönnek kertészetek sok-sok gyönyörű cserepes és kertbe kiültethető növényekkel, kertészeti eszközökkel, bútorokkal stb. Az egész kert területe tele van ilyenkor. De az épületeikben is vannak árusok virágokat,  kézműves termékeket, tápokat, újságokat, ásványokat, kagylókat stb. árusítanak De finom ételekkel és italokkal is ott vannak a kereskedők. 
Gyönyörű idő volt, sőt inkább már meleg, de a nagy fák alatt leülve pihenhet a látogató.
Nagyon sok program is van ilyenkor pld. a szakmai tanácskozásokon túl virágkötészeti verseny, arborétumi bemutatók, bonsai kiállítás, orchidea kiállítás, tájművészeti alkotások, ízek és nedűk vására, hagyományőrző jurták bemutató, perecrúd sütés, kézműves fagylalt kóstoló, növényismertető séta, sörfőzési bemutató, műszeres faápolási bemutató, madárismertető séta, pálinkafőzési bemutató, fűszernövények nevelése előadás,kaktuszokról előadás, Bárdos Lajos Énekkar műsora, ruhabemutató, frissítő masszázs stb.
Szóval nem lehetett unatkozni és kellően el is fáradtunk.
Készítettem egy pár képet, elsősorban virágokat és a kertnek egy-egy részletét, hiszen minden virágot meg egyéb sok-sok látnivalót képtelenség lefotózni.






3 megjegyzés:

  1. Sok szép látnivaló lehetett. A lábom biztos hogy kevesebb ideig bírta volna mint ahogy szeretem nézni a csodás virágokat!

    VálaszTörlés
  2. Igen ahogy írtam volt látnivaló. A lábam nekem is elfáradt, de többször leültünk hol kint, hol az egyik vagy másik épületen belüli program idejére.

    VálaszTörlés
  3. Drága Lívikém kérlek látogass el a blogomba meglepi vár ! Kívánok szép napot , kellemes hétvégét !
    Szeretettel : sysy
    http://gasztronomia-sysy.blogspot.hu/

    VálaszTörlés