2013. július 23., kedd

Könyvszemezgető

Nyugdíjas könyvtárosként mivel is kezdhetném ennek a blognak a felépítését - de van még kettő -mint először egy pár könyv ajánlásával.

Lenore Skenazy:
Gyerekek póráz nélkül



Szeretem azokat a könyveket, amelyek szerzői otthon vannak abban a világban amiről írnak. A könyv írónője otthon van a tiszta lelkű gyerekek világában. Az írónő nálunk talán kevéssé ismert, de Amerikában, Angliában nagyon népszerű. Lenore Skenazy kétgyermekes asszony, aki büszke arra, hogy a folyton aggódó, rémüldöző szülőtársaitól azt a nevet kapta, hogy "Amerika Legrosszabb Anyukája". Ezt azzal érdemelte ki, hogy újságíróként is megfigyeléseket, kommentárokat tett közzé, és egy alkalommal megírta, hogy hogyan engedte meg kilencéves fiának, hogy egyedül metrózzon, anyák felháborodása zúdult rá. De bölcs és humoros beszédet mondott több tévéshow-ba ahol megvédte álláspontját. Majd blogot indított a témáról, a könyvvé szaporodott gyűjtemény címével. Persze csatát nem nyert, a konzervatív anyákkal szemben, de tudta, hogy mindkét oldalt a szeretet táplálja és türelmes volt.
Szeretettel ajánlom ezt a könnyed hangú, meleg humorú könyvet minden kisgyermekes szülőnek, akik nevelési alapszabálya az eltúlzott aggódás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése