2013. augusztus 26., hétfő

A chocoMe újabb sikere

Sajtóközlemény 
Kiadja: chocoMeBudapest/London, 2013.08.26.

Nemzetközi szakmai elismerés a chocoMe-nek: Két csillag a “Great Taste Award 2013” gasztronómiai versenyen

A kézzel készült táblás magyar sikercsokoládé, a chocoMe két termékét is díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on.
Az egy-egy csillaggal díjazott chocoMe termékek:
/F119/ chocoMe 40% tejcsokoládé alapon
tengerisó Tahiti vaníliaporral
pekándió
karamell ízű csokoládépasztilla
/F102/ chocoMe 65% étcsokoládé alapon
kandírozott fodormentalevél
lime ízű csokoládépasztilla
kandírozott citromhéj

A fenti csokoládé kreációkat egy-egy csillaggal jutalmazta a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a verseny során. (A zsűritagok visszajelzése alapján első verziónál egy hajszálnyi tengeri són múlt, hogy nem kettő csillagot kapott a csokoládé!) A verseny, amit az ételkriticizmus Oscar-jának is neveznek, csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra, akik közt neves Michelin csillagos séfek, elsimert gasztronómiai szakemberek, híres áruházak beszerzési igazgatói, ételkritikusok is helyet kapnak.

Rendkívül boldogok vagyunk, hogy 3 év működés után már vakon is megbíznak bennünk – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier. A találati arányunk pazar volt: a versenyre nevezett 10,000 termékből példának okáért csak 125 lett legjobb díjazott, azaz három csillagos, míg mi négy nevezett csokoládénkra elhoztunk két díjat. Az elismerés az egész magyar csokoládéiparnak szól, hiszen többek közt Szántó Tibor csokoládékészítő barátom is elhozott egy csillagot” - tette hozzá Mészáros Gábor.

További információ:

chocoMe Kft.
Mészáros Gábor

www.chocoMe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése