Itt van megint egy különlegesség a Milotai mézes grillázstorta, amely Bacskó Szilárd keze munkája, aki a budapesti Major cukrászda cukrásza. Az országtorta meghatározó alapanyaga a dió, benne krém kétféle, mézes és pralinés, közötte pedig vékony, roppanós betét található.
A tortát Erős Antónia az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója vágta fel.
Magyarország Cukormentes Tortája a Ribizlihabos-almás réteges torta lett, és Nándori László (Nándori cukrászda) készítette Egy-egy szeletében mintegy 130 kalória van, a desszert nem tartalmaz finomított cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert sem - közölte Mautner Zsófi gasztroblogger, a zsűri elnöke..
A Szent István-napi kenyér verseny győztese pedig a Tönkölybúzás joghurtos kenyér lett A nyertes kenyeret Rábai Gábor a Pékmester Bt. monori üzemének tulajdonosa és fia ifjabb Rábai Gábor készített. A kenyér kovászsos eljárással készült és csak természetes alapanyagokat tartalmaz.
A rendezvényen eladott termékekből összegyűlt bevétel egy részét a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel.
Cukrászdák: ITT és ITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése