2013. augusztus 7., szerda

Csináld magad! - s.k. falfestés

Minden otthon magán hordozza tulajdonosa ízlését, személyiségét. A kedvenc színeink  erről árulkodnak. Te milyenre festenéd a falat?
Válasszál  a színpalettából:
PASZTELLEK      VIBRÁLÓ ÁRNYALATOK      MELEG SZÍNEK      HŰVÖS SZÍNEK

1/1, 2/1, 2/3, 5/3      1/3, 2/1, 1/2, 3/2              1/2, 1/3, 2/3 3/3         1/1, 2/1, 2/2, 5/3



A PASZTELL színt kedvelő a fényben úszó, tágas tereket szereti. A skandinávokhoz hasonlóan használjál, világos, púderszíneket az otthonodban. Ezek növelik a térérzetet, és világosítják a sötétebb helyiségeket, vidámmá varázsolják.

A VIBRÁLÓ ÁRNYLATOKAT kedvelő bátor, elszánt személyiség. Döntéseit mindenki csodálja. De ezeket az erőteljes színeket elég ha csak helyiségenként egy-egy falfelületen alkalmazod..

MELEG SZÍNEKET kedvelő ember nyitott, érdeklődő, aki szívesen teszi az otthonába a nyaralása emlékeit, pl. a narancs, barna, sötétzöld, mogyoró, piros színeket. Az ősz színeitől sem lesz borongós a hangulata, mert csodás tónusai vannak.

A HŰVÖS SZINT kedvelő azért szereti ezeket a színeket, mert frissíti a szellemet, és nyugtató. Ezeknek a színeknek az ölelésében megszabadulhatunk a nyomasztó gondoktól. Ez a stílus ma modern is.

AZ ÁLOMFALSZÍNÉRT A KÖVETKEZŐKET TEDD!

* Fontold meg!
Mivel a színek hatással vannak az ember hangulatára, viselkedésére, ha nyugalmat szeretnél válogassál a natúr árnyalatok között. Ha a kreatív oldalad szeretnéd növelni, akkor a piros a Te színed. A sárga a konyhába, a mentazöld a nappaliba illik.
* Inspirálódj!
Keress képeket az interneten, meríts ötleteket a magazinokból, így könnyebb lesz elképzelni az álomfalszínt.
* Tesztelj!
Vásároljál egy kisebb adagot a választott színből és keverj ki egy kisebb menyiséget. Vidd fel a falra kb. 20x20 cm-es részen és másnap reggelig hagyd száradni. Nappal jól látható hogyan mutat az adott szín a falon és elképzelhető hogyan néz ki a teljes falfelület.
* Pontosság!
Természetes, hogy mindent le kell szedni a falról és lecsiszolni az egyenetlenségeket. A sarkokban, a fal és a plafon találkozásánál használjál ecsetet, a többi felületen pedig festőhengert. Nagyon könnyű vele dolgozni én már próbáltam, használtam.
* Türelem
2-3 nap múlva látjuk csak a fal végleges színét. Ha fehérről váltottál színesre, akkor szokatlan lesz, mert időbe telik mire megszokod a lakásod új ruháját. De a változatosság gyönyörködtet, időnként nem árt egy szép képpel, színváltással, egy új bútordarabbal harmonikusabbá tenni a szoba stílusát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése