2013. november 25., hétfő

Könyvajánló

Nagy Réka: Ökoanyu



Sokat hallunk manapság a "trendiségről", divattá válnak témák, tanácsokat osztogatnak az életmóddal, életvezetéssel, környezetvédelemmel, divattal, háztartással stb. kapcsolatban. Amikor egy téma divattá válik, és megjelennek róla könyvek, felmerül az olvasóban - bennem is - a kérdés, hogy mondanak-e újat, kínál-e új megközelítést, értékelhető-e. Elolvasva ezt a könyvet szertefoszlott bennem a kétely. 
A szerző írásait a Nők Lapja Café olvasói rendszeresen olvashatják, rovatának a címe azonos a könyve címével. Mi nők mindannyian találkozunk és napi szinten a fenti témákkal, vannak saját tapasztalataink is az élet azon területeiről amelyek közelről érintenek bennünket. Ezek pedig a hétköznapi teendők, ami Nagy Rékát már 12-13 évesen érdekelte, a főzés, mosás, takarítás stb., az eszközök, módszerek, szokások. Kérdezte az édesanyját, a két nagymamáját, hogy mit és miért úgy csinálják ahogy csinálják.
Amikor maga is szülő lett összeálltak megfigyelései olyan rendszerré, amiből leszűrte hogyan teheti jobbá, élhetőbbé, emberibbé környezetét. Ez az újfajta gondolkodásmód jelenik meg a szép kivitelű könyvében, és ad ízelítőt  a bevásárlástól kezdve a háztartás ezerféle tennivalóin, a főzésen át - receptet is ad - a babaápolásig, és a szépségápolás házi praktikájáig sok-sok ötlettel, tanáccsal szolgálva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése