2013. november 25., hétfő

Adventi naptárak

Egy hét és itt van advent első vasárnapja, az idén december 1-én. Még van idő, hogy egyszerű, de nagyszerű naptárat készítsünk. A gyerekes családok olyat amibe elrejthető apró ajándék, amit minden nap bontogathatnak a gyerekek. De lehet készíteni olyat is ami csak számlálja a napokat és pl minden nap levágunk egy számozott napot és elérkezik a karácsony.
Nagyon könnyű elkészíteni ha gyűjtöttünk elég gurigát pl. amin a WC-papír van. Lelapítjuk, tetszés szerinti papírral bevonjuk, az alját beragasztjuk, számot írunk rá vagy ragasztunk öntapadósat, és minta is lehet így valamilyen. Nagyobb textilre vagy kartonpapírra ragasztjuk.
De készülhet egyszerű papírzacskó is hasonló módon.






Ehhez színes bébi zoknik kellenek amire hímezhetünk számokat vagy címkézhetjük öntapadós számokkal. Egy füzérre csiptetjük és bárhová rögzíthetjük a két végét.









Vállfára lógathatunk kis csomagokat díszes vagy egyszerű natúr papírba csomagolva.












Naptárbaba ami lehet textilből, de papírból is. Dekorációs boltokban kapható vastagabb kartonpapír, ez lehet a hátlap és erre a megrajzolt és kivágott test felakasztva, rajta a színes papírzacskók.














 Papírkúpok, ráragasztott számokkal és alá rejtve a meglepetés. Elrendezzük egy asztalkán vagy polcon és minden nap megnézik a gyerekek, hogy mit találnak.













Egyszerű barna zacskók felcsiptetve zsinórra, amit a szobában akár egy komód fölé vagy a gyerekszobába kiköthetünk.

















Egyszerű formájú filc vagy papírkarton fenyőfa és rajta kis zacskók. Itt is lehet az egész papírból vagy filcből.











Talán még ez is elkészülhet vasárnapig. Aki tud varrni nagyon ötletes naptárat készíthet. Gombokat varrjunk rá 1-től 24-ig. De egyszerűbb ha számokat teszünk rá.
Ez is elkészíthető papírból is.















Kis műanyag vagy kerámia cserepekre borítsunk karton kúpokat amit a látottak alapján könnyen elkészíthetünk. Ragasszunk rá hópelyheket vagy csillagokat.









Egyforma nagyságú vagy kisebb nagyobb befőttes üvegeket fessünk be tetszés szerinti színre, tegyük rá a számokat és rendezzük el a látottak szerint.

















Ez is naptár, de nem rejt meglepetést csak számolhatjuk az egyre csökkenő napokat, míg elérkezik a karácsony. Papírból készíthetjük és egy hátlapra tesszük, de tehetjük hátlap nélkül a falra is. A bevonalazott kartonra számokat írunk és elkezdjük 1-én levágni az elsőt stb.stb. Ez Mikulás fejű de készülhet hóember is. Csak a fej részét ragasztjuk a hátlaphoz, hogy a test alá nyúlva levághassuk a napokat.





























Készülődjünk, hogy aztán a várakozás időszaka után elérkezzen a karácsony, a szeretet ünnepe.
De addig még ezzel egy időben szintén december 1-én gyújtsuk meg az első gyertyát az adventi koszorúnkon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése