2014. január 2., csütörtök

Csöppnyi boldogság

Az év fordulóján szokás boldog új évet kívánni. De vajon mitől is lesz boldog az elkövetkező 365 nap? Íme néhány ötlet, amitől a mindennapokat jobb színben láthatjuk...



* Örüljön minden új napnak! Az élet ajándék. Tanulja meg helyesen élvezni.
* Szeresse önmagát! Csak az tud másokhoz jó lenni, aki jóban van önmagával.
* Örüljön minden apróságnak! Legyen szeme észrevenni az élet szépségeit - a legkisebbeket is!
* Nézzen szembe a kihívásokkal! A nehézségek megedzik az embert, és megtanítják arra, hogy az igazi értékekhez ragaszkodjon.
* Tanulja meg elengedni a dolgokat! Amibe görcsösen kapaszkodik, az csak elszívja az energiáit! Legyen rugalmas! Hallgasson az idők szavára!
* Vegye humorral a dolgokat! A nevetés a legjobb orvosság! 
* Legyen hálás mindenért, amije van! Gondoljon arra, sokan nélkülözik a legalapvetőbb dolgokat is.
* Legyen józan, reális! A csalódások mindig a hamis elvárásokból fakadnak. Legyen nyitott az új tapasztalásokra, csak így jut előbbre. Ráadásul ezzel sokat is tanulhat, például toleranciát.
* Legyen kíváncsi!. Ne legyen a megszokás rabja, ne kényelmesedjen el! Az újdonságok mindig gazdagítanak, még ha nem is mindig pozitív élmény kötődik hozzájuk. 
* Legyen fitt! A mozgás nemcsak a izmoknak és az immunrendszernek tesz jót, hanem a lelkiállapotnak is. Sőt, a fejünk is kitisztul tőle, pozitívabban, gyorsabban és világosabban gondolkodunk utána.
* Tegyen valamit másokért, akik rászorulnak a segítségre. Ezzel saját lelkének is jót tesz: jónak lenni jó!
* Ne aprózza el magát! Tanuljon nemet mondani. Amit viszont fontosnak tart és azért csinálja, mert számít Önnek, tegye azt teljes odaadással. Így még több öröme lesz benne. 
* Éljen a mában! A szép emlékek igazi kincsek, amelyeket senki sem vehet el tőlünk. A jövőre vonatkozó terveink is lendületet adhatnak az életünknek. De ne felejtsük el: az igazi boldogság mindig az itt és most.. Élje tehát úgy, hogy arra idős korában is szívesen emlékezzen vissza.
* Minőség mennyiség helyett! Nem az a döntő, mit engedhetek meg magamnak, hanem az, hogy amim van, azzal mit kezdek.
* Legyen megelégedett! Azok az emberek, akik elégedettek azzal, amijük van, a legboldogabbak.
* A sikerről. Mindennek, amit el akarunk érni, ára van. Gondoljuk tehát végig először, mennyire fontos számunkra az elképzelésünk, és milyen következményekkel járhat annak megvalósulása.
* Íme, a 14. dalai láma tanácsa: Értékelje az alapján a sikereit, hogy mit kellett feladnia ahhoz, hogy elérje őket.

Forrás: kép ITT
Forrás: írás MaTa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése