2014. május 28., szerda

A chocoMe újabb sikere!

Örömmel hírelem a chocoMe újabb sikerét. Gratulálok a rangos elismeréshez, és további sikereket kívánok. Ajánlom a kedves olvasóimnak is - akik még nem ismerik - kóstolják meg a termékeiket, mert különlegesek és nagyon finomak. A tartalmuk és csomagolásuk harmonikus. 

Sajtóközlemény
Kiadja: chocoMe Kft.
Budapest/Milánó, 2014. május 27.

Szakmai világelitbe lépett a chocoMe: “International Chocolate Awards” díjjal díjazták
Újabb nemzetközi szakmai elismerést kapott a chocoMe, amivel “hivatalosan is” a világ legjobb csokoládékészítői közé lépett. A magyar csokoládémanufaktúra ezúttal a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és ezüstérmet nyert. A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez.
A chocoMe az első magyar vállalkozás, amely díjat nyert a világ egyik legjelentősebb csokoládészakmai versenyén.
A legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek alkotta nemzetközi zsűri (Seventy% (UK), Manhattan Chocolate Society (US), Master of Wine (UK), “The New Taste of Chocolate” (US), Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada) a nemrég bevezetett Raffinée termékcsalád egy tagját, a Fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyorót találta méltónak arra, hogy a legmagasabb piedesztálra emelje. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy , a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.
A Fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée: “A világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon.” - így jellemeztük a terméket az induláskor.

A díj rangja rendkívül megtisztelő, és nemcsak a magyar chocoMe-nek, hanem az egész hazai csokoládékészítésnek szól” - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, aki a Firenzei Dóm szomszédságában, a Medici Riccardi Palotában vehette át a rangos elismerést. “A chocoMe ezzel a díjjal megkapta azt a rangos elismerést, amit a szakmában el lehet érni ebben
a kategóriában. A következő kategória a “bean-to-bar”, ahol a világ legjobb csokoládékészítői a teljes folyamatot maguk kontrollálják a kakaóbab kiválasztásától, annak pörkölésén, konsírozásán át a teljes csokoládékészítésig.” - tette hozzá Mészáros Gábor.
Érdekes megemlíteni, hogy egy hónappal korábban a Raffinée termékcsalád csomagolódobozát díjazták Milánóban a világ legrangosabb dizájnversenyén (A’ Design Award), míg most annak tartalmát. A forma és tartalom ezúttal tökéletesen harmonizál, és nagyon reméljük, hogy ezt a fogyasztók is díjazzák, hisz értük élünk, őket szolgáljuk” - foglalta össze Mészáros Gábor.
A magyar manufaktúrának ez a második nemzetközi szakmai elismerése, összesen már 15 díjnál tart négy év leforgása alatt.

További információ:

chocoMe Kft.

www.chocome.hu
marketing@chocome.hu
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése