2014. október 6., hétfő

Válasszunk kabátot - de milyet?

Még szép az idő, de egyre rövidebbek a nappalok, már láthatóak az ősz első jelei. A szép ősz ad még lehetőséget, hogy ne ugorjunk rögtön a nagyon meleg téli kabátba, mert még csak úton van a tél. De készüljünk mert eljön... Addig is még felvehetünk átmeneti kabátot, de bármilyen kabátot is választunk, örülünk vagy nem, hogy eltakar, nem mutat meg mindent az alakunkból, a fazonra figyelnünk kell. Ha ismerjük jól az alkatunkat és jól választunk, akkor örömmel viseljük a kabátunkat. Tehát nem az éppen trendi dolgokat kell megvenni, hanem a testalkatunk szerintit, ami a legelőnyösebb. Én mindig így vásárolok - és nemcsak kabátot - lehet bármilyen irányzat engem csak az érdekel, hogy nekem jól áll-e a fazonja, színe. Tőlem mondhatják, hogy ez vagy az a divat...
  • Az anyagiak az első amit figyelembe veszünk, hogy mennyit szánhatunk az adott darabra. Van-e többféle kabátunk vagy olyat kell vennünk ami mindenhová, mindenkor hordható. Színesebb vagy a jól bevált feketénél maradjunk. Nem mindenki engedheti meg a trendkövetést, de nem is kell, mert nem biztos, sőt az a biztos, hogy a többségnek nem tartozik a kedvencei közé az adott trendinek nevezett kabát színe és a fazonja sem. De egy klasszikus fazon sokáig hordható.
  • Figyelembe kell venni az alkatunkat is, nem elég a szín és a forma. Meg kell találni a ideális fazont és azok között keresgélni.
  • Mindenki tudja , hogy milyen a stílusa. Így magától értetődne, hogy a boltban állva is tudja, hogy milyen szín, forma és fazon között kellene kutakodni, mégis elkapkodhatjuk a választást.
  • Egy jó minőségű klasszikus fekete darab mindig jó ha van akkor, ha elegáns alkalomra kell menni.
  • Az idei télre a klasszikus formák és színek ugyanúgy megjelennek mint a retró vonal, illetve a laza kivitelezés.
  • Idén a földszínek és a szürkés árnyalatok a trendik.
Ennek én most örülök ha csak a színeket nézem, mert ezek a kedvenceim.

ALACSONY

Aki alacsony, neki kerülnie kell az olyan fazonú kabátokat, ruhákat, amelyek összenyomják az alkatát.
Ne érjen semmi a térdéig. Ideális választás lenne a derékig érő kabát. (Hát igen, na de télen azért nem, az egészség fontosabb...)

ALMA ALKAT

Kinek van alma alkata? Ha a váll és a csípő nagyjából egyforma széles, és a felsőtest kerekded, akkor alma alkata van. Akinek ilyen az alkata, terelje a figyelmet az alsó részekre, hogy hosszabbnak arányosabbnak tűnjön a felsőteste. Ezért lefelé enyhén bővülő fazonok az előnyösek, és a nagy alsó zsebek is segítenek. 

FORDÍTOTT HÁROMSZÖG

Ha a váll széles, de a derék és a csípő keskeny előnyös lehet a hosszabb fazon, ami legalább a combig ér. A kabát legyen egyszerű fazonú és elegáns, semmi rafináltság és minta.

KÖRTE ALKAT

Ha a csípő erősebb, a derék és a váll viszont vékony, akkor fölfelé kell terelni a figyelmet. A válltömés, mintázat, szabás mind segíthet a derékra vagy a vállra helyezni a hangsúlyt. Azokat a fazonokat kerülje, amelyek közvetlenül a csípő felett végződnek.

HOMOKÓRA ALKAT

Aki ilyen alkatú nagyon szerencsés, mert erre mondják azt, hogy tökéletes. Ezért szinte mindent viselhet, de a legjobb az, ami a vonalait követi. A kabát is rásimulhat a testére. Szóval minden jól mutat rajta.

FIÚS ALKAT

Nem nagyon van mit takargatnia vagy kiemelnie, ezért bátran használhatja a különféle fazonokat. Bárhol erősíthető az alkata, mert, csak nőiesebbé teszi. Övet is használhat a kabáthoz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése