2014. november 18., kedd

Könyvajánló

Lotta Lundgren
Ha én főznék neked
alcíme: A végzet asszonya a konyhában



A svéd gasztroblogger, és tévéséf könyve 60 receptet tartalmaz. Szakított a hagyományokkal - a szakácskönyveket illetően - minden tekintetben kihívó és meghökkentő ez a könyv. Már a borítója is igencsak felkelti az érdeklődést, hogy belül is megnézzük. Eléggé szürreális és ez folytatódik belül is, szakácskönyvként elég szokatlan.
Ilyen bevezető után is azt mondom, hogy ezt a könyvet mindenki aki elolvassa szeretni fogja, de nem a receptek miatt. A receptekkel sincs baj, mert bármelyik magyar vagy külföldi gasztroblog kínálatát hozza - mivel az írónő svéd, a skandináv szájízhez igazítva. 
Az írónő hazájában nagy sztár és a fotók is jól mutatják a szexi nőt, aki szexin főz.. A receptek minden alapanyaga nálunk is megtalálható, az ételek ötletesek, de semmi extra. De a receptek fölött olvasható kis történetei, az írónő gondolatai a világról és a férfiakról, a szösszenetek sokszor kissé közhelyesek, mégis szórakoztatóak, és ezek felejthetetlenné teszik a könyvet.
Amit sugall, hogy a konyhában sem kell a nőnek, háziasszonynak elhanyagoltnak lenni, hogy ezt hogyan tegyük, hogy a férfiak a párunk más szemmel nézzen ránk a konyhában is, hát ezen elgondolkodhatunk... 
Ajánlom azoknak, akik szeretik a bolond embereket - a legjobb értelembe véve - meg azoknak is, akik főzni akarnak, az ötletes fogásokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése