2015. február 15., vasárnap

Second hand - Ruhák másodkézből, de használtan exkluzív

                                                      Dohány utca

Sokan, sokféle okból járnak turkálóba, lehet anyagi megfontolásból, divat iránti szenvedélyből, a különlegességekre vadászat miatt, és még sorolhatnám. Ezekben a boltokban az határoz, hogy mi érkezett. Itt a többség nem  úgy vásárol, hogy mi illik a ruhatárába - pedig ezt is szem előtt kéne tartani - ezért vásárolnak nyári ruhát télen azzal, hogy milyen jó lesz majd a nyáron.
Régebben még ciki volt az, hogy "turiztam itt vagy ott", de ma már valamiféle önkifejezés szabadságát adja a turkálóból összeállított ruhatár. De sokan be nem tennék a lábukat mások levetett göncei közé. A turkálók szerelmeseit viszont hajtja a viszonylag alacsony ár, az egyediség, mert itt mindenből egy van, biztos nem találkozik szembe vele az utcán - és aki sokat jár, akár mindennap, nagyon jó alig használt, hibátlan holmit is találhat, mondhatni, hogy exkluzívat.

De van a turkálásnak néhány alapszabálya, amivel jó ha tisztában vagyunk:

1. Hibásat akkor se vegyünk ha nagyon megtetszik. Lehet, hogy a nagy öröm közben, hogy mire találtunk elnézzük vagy észre sem vesszük az egy-egy szépséghibát, aztán később a szekrényünkben marad.
2. Ahogy már írtam adott a választék, de azért lehetőleg olyan darabot vigyünk haza, ami kiegészíti a meglévő ruhatárunkat, illeszkedik abba. Ugyanis ha nem, akkor emiatt sem fogjuk gyakran felvenni. Bár az is lehetőség az ilyen esetekben, hogy ehhez turkálunk hozzávalókat.
3. Lehetőleg olyan ruhát vegyünk amit nem kell alakítgatni, vagy csak kis átalakítást igényel. Ugyanis nem mindenki profi varró vagy ügyes hobbívarró.
4. Első legyen a minőség, de a mennyiség is fontos.Ha valakinek nincs hatalmas gardróbja, netán gardróbszobája, akkor gond lehet az elhelyezésével, ha többet vásárol mint amit szekrénybe tud tenni.

Turkáló boltok Budapesten - de biztos van több is

Pöpec
Erzsébet krt. 39.
Jajcica
Dohány utca 94
Szputnyik
Dohány utca 20.
Retrock
Anker köz 2.
Party
József krt. 50.
HÁDA (a legismertebb és legnagyobb) a
Bajcsy Zs. u. 45. (Nagymező utca sarok)




2 megjegyzés:

  1. De sokat jártam én is turiba főleg mikor még a lányaim itthon voltak. Jó is volt és néha olyan jó cuccokat találtunk:-)) Most nosztalgiával gondolok azokra az időkre:)

    VálaszTörlés
  2. Igen Évikém így van ahogy írod, ki lehet fogni jó dolgokat.

    VálaszTörlés