2015. március 8., vasárnap

A 2015-ös tavaszi-nyári divat - Oscar de la Renta kollekciója

A tavaly elhunyt amerikai-dominikai tervező utolsó általa tervezett kollekcióját tavaly szeptemberben mutatták be a new-york-i divathéten. A kinevezett új tervező - majd kiderül, - még nem tudni, hogy mennyire viszi tovább az elhunyt tervező stílusát.
Ruhái nagyon színesek, mintásak, nőiesek. Csupa virág, csipke, rózsaszín. Mutatósak minden tekintetben, a szabásvonalak, színek, minták együtt  felvonultatják az összes női finomságot. Sok a kockás, ami a tavasz meghatározó trendje. A pasztellszínek dominálnak egy-egy sötétebb árnyalattal. Az örök fehér és fekete is megjelenik, de nem erősen.
Nem tudom, hogy örüljünk-e, hogy ilyen lesz a tavaszi divat, mert ezt a stílust kevesen szeretik - a mintásat illetően - magasnak, vékonynak kell lenni hozzá, és szeretni kell a mintásat.
Azért én nem félek, hogy nálunk itt Magyarországon minden tervező a követője lesz, meg aztán a magyar tervezőink sem terveznek minden magyar nőnek, mert a szalonjaikban csak azok vásárolnak, akik megfizetik az áraikat, azok pedig nem az átlag magyar nők. Amerikában szintén ez a helyzet, mert a színésznők többsége az aki vásárolja a ruháit, meg a amerikai elnökök feleségei voltak és lesznek a vásárlói.
Jót mosolygok amikor a divatblogokon elmondják, hogy mi a trendi az idén, - én is most ezt tettem - de hozzáteszem, hogy nem nálunk. Aztán ha valakinek sikerül hasonlót vásárolnia, az a véletlen és nem pedig a magyar divatot irányítók műve lesz - mert az nincs is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése