2015. március 19., csütörtök
Mandarin-ananász lekvár
Kerülök .fordulok és már főzök is 2-3 kis üveggel valamilyen - jelenleg is kapható leginkább déli gyümölcsből - lekvárt. Ezt akkor is megteszem, ha minden évben főzök baracklekvárt, szilvalekvárt, meggylekvárt, ribizlilekvárt, birsalmalekvárt stb., mert ez nem a megszokott szezonális, bár én annak a híve vagyok. De jó a változatosság is.Nagyobb menyiségre nem vállalkozok egyszerre, mert elég macerás a narancs vagy a mandarin húsát kiszedni a hártyái közül.
Ez ugyanúgy készült mint a Limoncellós kivi-alma lekvárom ITT, csak most itt az ananász konzervből van, a levét leöntöttem, és a meghámozott, hártyáitól megtisztított mandarinnal kevertem össze, és fűszereztem, ízlés szerint édesítettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De szép színe van, jó lenne megkóstolni :-)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin, szívesen adnék belőle.
TörlésNagyon finom lehet! Olyan régóta foglalkoztat a narancs lekvár elkészítése, de még nem jutottam a cselekvés szintjére:-))
VálaszTörlésIgen, valóban finom. Próbáld ki Évikém, mert bármikor elkészíthető, nem szezonfüggő.
Törlés