Gratulálok az újabb szép eredményhez, és további sikereket kívánok a chocoMe vezetőinek és minden dolgozójának.
Sajtóközlemény
Kiadja:
chocoMe Kft.
Budapest/London,
2015.04.27.
Egyszerre
3 bronzérmet is szerzett a chocoMe az Acedamy of Chocolate Awards
versenyen
Londonban
Az
idén
nyáron
ötödik születésnapját ünneplő, 100%-ban magyar tulajdonú
csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb nemzetközi
szakmai
versenyen
kapott elismerést
- ezúttal Londonban. A vállalat három
bronzérmet
szerzett három különböző
Raffinée
termékével az Acedamy
of Chocolate Awards
versenyen
Londonban,
ahol kizárólag a világ legjobb csokoládé készítői mérik
össze tudásukat. Ezzel összességében kilencre bővült a chocoMe
nemzetközi
csokoládés szakmai
elismeréseinek száma (és huszonhatra
az összes díjainak, elismeréseinek száma).
A
most megszerzett díjakkal a chocoMe az első a
magyar csokoládékészítők
között,
aki
a világ mindhárom csokoládészakmai versenyén (Acedemy of
Chocolate
Awards,
International
Chocolate Awards,
Great Taste Award) elindult, és díjat nyert.
“Ezen
a világversenyen a legszigorúbbak a nevezési feltételek, a
legszigorúbb kritérium rendszernek kell megfelelni, valamint a
zsűritagok nevei is igen beszédesek: Charles
Metcalfe, Sarah Janes Evans, Paul a Young, Cecilia Tessieri, Amelia
Rope, Kate Johns, Fiona Gately, Judith Lewis, Marie-Pierre Moine,
nemzetközi áruházak élelmiszer beszerzési vezetői (Fortnum
& Mason, Harrods, Selfridges),
így különösen büszke vagyok, hogy a négy benevezett Raffinée
termék közül három is díjat nyert -
mondta el Mészáros
Gábor chocolatier,
a chocoMe alapítója. Ennek a versenynek a súlyát és jelentőségét
leginkább ahhoz lehet hasonlítani, mintha az olimpián
versenyeznénk és sikerül érmeket szerezni.
Örülök,
hogy a
harmadik csokolédés
szakmai
világversenyünkön is helytálltunk, és célunk a jövőben, hogy
aranyérmet szerezzünk egyik termékünkkel” - tette hozzá
Mészáros Gábor.
A
díjakat április 23-án adták át Londonban a patinás Fortnum
& Mason
ház negyedik emeleti báltermében.
A
díjazott termékek:
chocoMe
Raffinée madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral
bevont mandula (RF105)
chocoMe
Raffinée fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró
(RF103)
chocoMe
Raffinée sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont
pekándió (RF104)
Az Acedamy of Chocolate-ról
Az Acedamy of Chocolate-ról
Az
Acedamy of Chocolate (Londoni
Csokoládé
Akadémia)
2005-ben alakult Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a
valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek
legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab
termőterületek felvirágztatásának, a “fair” kereskedelmi
elveknek.
Tagjai
a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai
szakértői kétévente szervezik meg a Acedamy of Chocolate Award
csokoládés szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládé
készítői mérik össze tudásukat. Az idei évben minden eddiginél
nagyobb volt a verseny, soha ennyi termékkel nem neveztek még, több
mint 500 pályázat érkezett a világ 35 országából.
További
információ:
chocoMe
Kft.
1135
Budapest Kisgömb utca 23.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése