2015. december 15., kedd

Könyvajánló

Harmath Artemisz
Esküdj!


Karácsonykor sok házasság köttetik, biztos van az olvasóim között is ilyen boldog pár - elsősorban női olvasóm - mert nekik szól ez a könyv. A könyvben olvashatnak a jegyesek arról, amit egy nőnek feltétlenül tudnia kell.

Az írónő, aki irodalomtörténész, és Weöres Sándor kutató, most új oldaláról mutatkozik be, egy hasznos, élvezetes, és humoros stílusban megírt, és illusztrált könyvben készíti fel lélekben és testben a házasságkötésre készülőket. Személyes élményeire és barátnőinek tapasztalataira alapozva készít fel a jegyességtől a lánybúcsún át az esküvőig minden várt és váratlan helyzetre. Sok okos és hasznos tippeket, ötleteket és javaslatokat ad arra, hogy hogyan legyen tökéletes a kézfogód, a jegyességed, a lánybúcsúd, az esküvőd és a lakodalmad. Az írónő szerint ez persze leginkább úgy, ha lemondasz a tökéletesség illúziójáról, és inkább élvezed életed legszebb pillanatait. Aki elolvassa enyhülni fog a szorongása  - hiszen ha szerencsés neki egyszer fordul elő ilyen az életébe - nem fogja azt gondolni, hogy elsöprőnek kell lennie. Ha nem is elsöprően, de ha megfogadjuk az írónő tanácsait, akkor van esély arra, hogy sikerül életünk jeles pillanatai.

Az írónő kutatói vénáját sem tagadja meg, betekintést ad a lánykéréstől az esküvőig tartó időszak néprajzi és történeti vonatkozásaiba is, olvasását követően, már mindenki kiokosítva megy férjhez.
Ajánlom fiatal lányoknak, házasságra készülőknek menyasszonyoknak, édesanyáknak, és leendő anyósoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése