2016. március 22., kedd

Húsvét 2016.

                                   
Összekötöm a kellemest a hasznossal és bemutatok olyan ötleteket, amelyek még bőven elkészíthetőek húsvétig. Nem igényelnek sok és drága alapanyagot, és egyszerűek ezért könnyen elkészítheti mindenki, aki szeret kézműveskedni.


Aki tud és szeret horgolni gyorsan elkészülhet ezekkel a kis horgolt csibékkel. A nagysága változtatható a horgolt láncszemek hosszától, majd a ráhorgolt pálcák számától függően. Elég hozzá kevés maradék fonal.







A koszorú is horgolt, egyszerűen egy összekapcsolt láncszemre tetszés szerinti csipkehorgolást készítünk, persze kiszámolva a mintát, hogy pontos legyen.
Horgolt tojásokat is készíthetünk, amit kitömünk és a koszorúba lógatjuk. Ez is elég lenne, de ha még van időnk és kedvünk, akkor a belső körbe is készíthetünk a tojásokból.






A horgolt nyuszik is azzal a technikával készülnek ahogy a csibék. A láncszemek és a kisebb-nagyobb pálcák kombinációja.









Mézes vagy linzer tésztából készült bárányok lépésről-lépésre. Gyerekek kedvence lesz és meg is ehető.










Ezek a kifújt és tisztított tojások fehéren hagyva is szépek. ha teszünk rá színes papírból pöttyöket virágfej formára alakítva. De bármilyen ragasztott ötlet készíthető a fantáziánk határtalan. Rajzolhatunk is rá vagy festhetünk.








Ehető dekoráció is lehet ez a sok-sok színes tojáscukor amit virágformára vágott színes papírokra tett muffin kapszulákba töltünk. Persze meg is ehetjük - elsősorban a gyerekek.











Átlátszó műanyag vagy akár befőttesüvegbe is tehetünk színes műanyag granulátumokat és közepébe szurkáljuk a valódi tulipánokat és megtöltjük vízzel. Üde tavaszi színfolt.





Ez a dekoráció lehet a teríték része. Ahány vendég annyiféle színes papírból kivágjuk a virágfejeket, a tojásokat szép pasztell színekre festjük - lehet mindenkinek más szín - és beleültetjük a tojásokat a talpas poharakba.











Tojáscsokor. Hurkapálcákra bármilyen technikával díszített, színezett tojásokat szúrunk vagy ragasztunk és zöld ágak közé tűzdeljük. 









Egyszerű, de nagyszerű koszorú amihez csak vesszők kellenek és natúr tojások.












Keményebb kartonból tyúk, de lehet filcből is. A teste belsejébe bedughatunk egy hímes tojást, de lehet csoki tojás is.










Natúr tojásokra tekerhetünk zsinórt és díszíthetjük készen kapható kis virágfejekkel.











Egyszerű színes mintákkal telerajzolt tojások.












Mókás teríték gyerekeknek. A nyuszi lehet keménypapírból vagy filcből. Nagyon egyszerű elkészíteni.











Ehhez a terítékhez elég sok dekoráció kell, de egyik sem bonyolult és inkább a teríték körül van, de maga a teríték az egyszerű. Szalvétán nyuszifüles szalvétagyűrű.








Forrás: Pinterest







2 megjegyzés:

  1. De szépen összegyűjtötted a húsvéti dekorációkat! Egyik jobb, mint a másik! Ha több időm lenne még húsvétig, valamelyikkel biztos megpróbálkoznék :-)
    Neked is jó további készülődést, és kellemes ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin. Igen, sajnos az idővel mindenki gondban van. De van az a mondás, hogy "Arra van időnk amire akarjuk." Tehát csak akarat kérdése.
      Kellemes ünnepeket kívánok Neked és a kedves családodnak!

      Törlés