2016. május 8., vasárnap

Bocuse d'Or európai döntője Budapesten


2016. május 10-11-én Magyarország, és ezen belül a Hungexpo-Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Or európai döntőjének. Itt választják ki azon országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d'Or 2017-es  lyoni világdöntőn.

A versenyt a Hungexpo Sirha kiállításán rendezik, amely az élelmiszeripar-, pék-, és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar prémium kategóriás nemzetközi szakkiállítása.  Így Magyarország és a magyar gasztronómia áll majd a világ figyelmének középpontjában.


Az Onyx séfje Széll Tamás - aki 2013-ban Lyonban a 10. helyen végzett - most ismét bejuthat a világ legjobb szakácsait összegyűjtő lyoni döntőbe.

Hatalmas siker, hogy  a Bocuse d'Or európai döntőjét Magyarországon rendezik, az alapanyagokat is hazánk adja, sőt a verseny VIP részében is magyar borok lesznek a szokásos franciák helyett.
Erről mindig Lyonban döntenek és komoly követelményeknek kell megfelelni.
Egy halas és egy húsos főételt kell az indulóknak elkészítenie. A kecsege és a gímszarvasborjú lesz a verseny főszereplője.. A köretről viszont a séf maga dönt. A verseny 5 óra 35 perces és talán nem is a technikai vagy fizikai - bár jár nekik a pihenés is -  hanem sokkal inkább a mentális felkészülés a fontos. Másodpercre és hiba nélkül kell dolgozniuk, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

Bocuse d'Or története
A világ legjobb szakácsának tartott Paul Bocuse-ról elnevezett és általa alapított első Bocuse d'Ort 1987-ben rendezték Lyonban, és a világversenyt azóta is ott tartják minden páratlan évben. A páros években rendezik az európai selejtezőt, ahol a húsz indulóból  tizenegy vehet részt a lyoni versenyen.

Drukkoljunk Széll Tamásnak, hogy, érjen el minél jobb eredményt, benne legyen a tizenegyben, hogy mehessen majd 2017-ben Lyonba.
bocusedorhungary.hu

Már tudjuk az eredményt, az európai döntő lezajlott, Szél Tamás 11-én versenyzett, bekerült a tizenegybe, méghozzá első lett. GRATULÁLUNK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése