2019. augusztus 1., csütörtök

Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája és a Szent István-napi kenyér 2019-ben

Idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása  a Boldogasszony csipkéje viselheti a kitüntető címet. A tehetséges cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert.
Magyaros ízvilágú az ünneppel vagy Magyarországgal  összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, amelyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.
A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. Nevét csipkézett leveleiről kapta és izletessége mellett gyógyhatása is figyelemre méltó, magas víztartalma miatt az egyik legegészségesebb gyümölcsünk.
Üde, friss és nagyon gyümölcsös az idei győztes, mely jellegében közelebb áll a hazai tradicionális sütemények világához, készítésének technológiája viszont ötvözi a hagyomány és az új trendeket.


Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hírdeti meg a Magyarország Tortája versennyel.
Idén Gyuris László a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere győzött a Kicsi gesztenye elnevezésű kreációjával.
A torta ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. Az édesség tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek, így elegáns küllemet is kapott.

A tortákat augusztus 18-tól kóstolhatják itt Budapesten az Ízek utcájában a Várkert Bazárnál, de szerte az országban is sok cukrászdában kapható lesz.


Sokorópátkán készült  az Ország kenyere, egyben a 2019-es év Szent István-napi kenyere. Takó Zoltán és Vajda Péter a Pedró Pékség pékmesterei készítették. a "Szerencse Tarsoly" elnevezésű kenyeret.

A két pékmester - Takó Zoltán és Vajda Péter a Pedró Pékség tulajdonosa.

A Pedró Pékség fejlesztése a búzalisztből durumliszttel készült különleges formájú, ropogós kézműves búzakenyér. Mivel a durumbúzában lévő keményítő lassabban szívódik fel, lassabban emeli a vércukor szintet, így alkalmas a cukorbeteg fogyasztók számára.
A kézműves hagyományos kovászolási eljárással készült termék hozzáadott préselt élesztőt nem tartalmaz, így az élesztőre kis mértékben érzékenyek számára is ajánlottt fogyasztása. Magas víztartalmából kifolyólag sokáig friss, puha és jól élvezhető kenyér. Semmilyen mesterséges- vagy térfogatnövelő adalékanyagot nem tartalmaz.
A termék augusztus 20-a után az ország számos pontján kapható.

2 megjegyzés:

  1. Szépen összegyűjtötted az augusztus 20-hoz kapcsolódó híreket. Ezt a málnás tortát szívesen megkóstolnám :-)

    VálaszTörlés
  2. Föl mentünk a Várba augusztus 17-én amikor elkezdőtött a Mesterségek Ünnepe, de a tortákat lent a Várkert Bazárnál árulták és oda nem mentünk le, mert én nem vagyok annyira édes szájú, hogy költsek ilyen tortákra - bár a gyümölcsös az jöhet nekem is.

    VálaszTörlés