Hamis somlói galuska sütés nélkül
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 1,2 liter tej, 40 dkg babapiskóta, 6 ek. cukor, 10 dkg margarin vagy vaj, 10 ml rumaroma (elhagyható), 5 ek kakaó, vagy egy tábla étcsoki, tejszínhab, egy marék mazsola, 8 dkg darabolt dió
A pudingporokat krémnek készítettem el. 3,5 dl tejhez és 3 ek cukorhoz hozzákevertem a vaníliás pudingport és amikor felolvadt benne a por felforraltam. Amikor besűrűsödött hagytam hűlni. A csokis pudigot is így készítettem el. A kihűlt pudingok mindegyikéhez raktam 5-5 dkg vajat és jól elkevertem.
Előkészítettem egy nagy és egy kicsi tálat. A kicsibe kevés tejet és rumaromát öntöttem. A babapiskótát kisebb darabokra vágtam. Egy pillanatra a tejbe mártottam - ne szívja meg magát. Ezután kiraktam vele a nagy tálat és az első sorra ráhalmoztam a csokoládés krém felét és eligazgattam rajta. Rászórtam a mazsolából és darabolt dióból A következő babapiskótákat is mártogatjuk és ráraktam a csokis krémre, majd jött erre a vaníliás krém fele, mazsola és darabolt dió, a harmadik sor ismét csokis, az utolsó vaníliás, itt is mazsola és dió került rá. Csokimázat készítettem kevés vízzel, de lehet tejjel is és felforraltam. Az elkészült somlóiba beleszúrkáltam villával és a lyukakba csurgattam több helyen a csokiból. 1-2 órára hűtőbe tettem. Tejszínhabbal tálaltam.
FotóITT
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése