2020. február 4., kedd

Bocuse d'Or magyar döntő


2020. február 5-én a Sirha Budapest 2020. A pavilonjában tartják 10-18 óra között.
A Bocuse d'Or a szakácsok olimpiája és az minden alkalommal elválaszthatatlan része a Sirha Budapestnek, amelyben jelenleg február 4-6 között nemzetközi élelmiszeripari kiállítás is van. A kiállítás második napján zajlik majd a magyar döntő. Itt olyan neves séfek mérik össze tudásukat, mint Veres István, Palágyi Eszter,  Haraszti Zsolt, Csík Gábor, Huszár Tibor, és Kelemen Roland. A verseny tétje pedig 2020-ban hazánk képviselete a nemzetközi színtéren, vagyis az európai döntőn májusban Tallinban és a döntőn Lyonban.

Versenyfeladatok

Haltéma - meleg előétel

Kötelező alapanyagai: Törley Chardonnay Brut. 6 db egész pisztráng és egy meglepetés zöldség, amely a következők közül kerül ki: káposzta, cékla, karfiol, csicsóka, barna csiperkegomba. Az ételhez minimum 3 köretelem és 1 mártás kötelezően készítendő.

Hústéma - meleg főfogás

Kötelező alapanyagai:  7 db fürj, májjal és szívvel együtt és 2 db kacsamáj. A témához három köretet kell készíteni, ebből az egyik köretnek fürjtojást, a másik kettőnek pedig csak zöldségeket, magokat, gabonákat tartalmazhat. Mindehhez két szósz vagy mártás kötelezően készítendő egy üveg vörösbor felhasználásával.
Szarvasgomba és kaviár használata mindkét étel elkészítésénél TILOS!

6 megjegyzés: