Veres István nyerte a budapesti döntőt, aki egykor a Bábel Étterem Michelin csillagos séfje volt. Az idén október 15-16-án a Bocuse d'Or európai döntöjét a Balti-tenger partján fekvő észt fővárosban Tallinban rendezték meg.
A zsűri tagjai között volt Széll Tamás Michelin csillagos séf, a korábbi Bocus d'Or Europe győztes is.
A kétnapos verseny alatt választották ki azt a tiz legjobb séfet, aki bekerül a 2021. júniusban Lyonban tartott világdöntő mezőnyébe. A járvány miatt bevezetett korlátozások hatására az idei program másképpen alakult, mint azt megszokták a versenyzők és szurkolók. A tervezett 20 indulóból végül 16 ország jelent meg a megmérettetésen, és ők is csak zárt ajtók mögött, közönség nélkül álltak a szakmai zsűri elé.
A magyar csapat október 16-án kezdett A tálcán tálalt fogás alapanyaga az észt fürj volt, a tányéron tálalt fogásé pedig a dél-észtországi tenyésztett szürkeharcsa.
Veres István a 9. helyezett lett a tallini Bocuse d'Or Europe-on.
Veres István halétele
Veres István húsétele
Gratulálunk az elért eredményéért!
VálaszTörlésÉn is gratulálok a versenyzőnek az elért eredményért!
VálaszTörlésNagyszerű, hogy pár év alatt a magyar shéfek között is szaporodnak a Michelin Csillagos shéfek sora. Büszkék vagyunk rájuk is!
VálaszTörlésIgen, én is büszke vagyok a magyar shéfekre, egyre többen vannak, akik kiválóak.
Törlés