2020. október 25., vasárnap

Az év egyik legfontosabb szakácsversenyének két napja Tallinban 2020. október 15-16.

Veres István nyerte a budapesti döntőt, aki egykor a Bábel Étterem Michelin csillagos séfje volt. Az idén október 15-16-án a Bocuse d'Or európai döntöjét a Balti-tenger partján fekvő észt fővárosban Tallinban rendezték meg.

A zsűri tagjai között volt Széll Tamás Michelin csillagos séf, a korábbi Bocus d'Or Europe győztes is.

A kétnapos verseny alatt választották ki azt a tiz legjobb séfet, aki bekerül a 2021. júniusban Lyonban tartott világdöntő mezőnyébe. A járvány miatt bevezetett korlátozások hatására az idei program másképpen alakult, mint azt megszokták a versenyzők és szurkolók. A tervezett 20 indulóból végül 16 ország jelent meg a megmérettetésen, és ők is csak zárt ajtók mögött, közönség nélkül álltak a szakmai zsűri elé.

A magyar csapat október 16-án kezdett A tálcán tálalt fogás alapanyaga az észt fürj volt, a tányéron tálalt fogásé pedig a dél-észtországi tenyésztett szürkeharcsa.

Veres István a 9. helyezett lett a tallini Bocuse d'Or Europe-on.

Veres István halétele


Veres István húsétele



4 megjegyzés:

  1. Én is gratulálok a versenyzőnek az elért eredményért!

    VálaszTörlés
  2. Nagyszerű, hogy pár év alatt a magyar shéfek között is szaporodnak a Michelin Csillagos shéfek sora. Büszkék vagyunk rájuk is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is büszke vagyok a magyar shéfekre, egyre többen vannak, akik kiválóak.

      Törlés