2011. április 19., kedd

Bazsalikomos paradicsomleves zabpehellyel


Minden paradicsomos ételt szeretünk, mert tehetek bele a kedvenc zöldfűszeremből, a bazsalikomból és a zabpelyhet is szeretem, a saját összeállítású müzlinkbe mindig megtalálható. Persze akkor szeretjük a legjobban ezt a levest, amikor a paradicsomlét csinálom vagy csak külön ennek a levesnek paszirozok.

Hozzávalók:

2 üveg paradicsomlé (saját eltevés), de jó az üveges paradicsom (36 dkg) natur, 1 fej zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 8 dkg zabpehely, csipet só, bors, 6-8 bazsalikomlevél vagy morzsolt bazsalikom, 2 ek. olaj, 1 dkg tönköly búzaliszt, 

Az apróra vágott vöröshagymát az 1 ek. olajban megdinsztelem, beleteszem az apróra vágott fokhagymát is, és amikor megérzem az illatát már teszem is bele a megpucolt, apró kockára vágott zellergumót, sót, borsot. Felöntöm 1 1/2 dl vízzel és összefőzöm félpuhára. Ekkor beleöntöm a paradicsomlét, ha szükséges kiegészítem vízzel, és amikor felforr akkor a maradék olajban gyengén megkapatott lisztet, és a szárazon megpirított zabpelyhet is. Még fözöm a zabpehely puhulásáig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése