2012. július 10., kedd

Szabjunk, nyírjunk, alakítsunk!


Nem kell hozzá szabás tudomány csak kreatívitás. Nagyon sok variáció kitalálható, és egy ollóval, jelőlő ceruzával máris új a pólonk. A megunt, de még nem kopott, vagy kifakult pólonkat terítsük ki. A háta közepére rajzoljuk be a sarkára állított négyzetet, ami tetszés szerinti méretű lehet, de legyen mondjuk 18 cm-es minden oldala, így a sarkoktól indulva 9-9 csíkunk lesz. (A ceruza illanó, rövid időn belül eltűnik az anyagról. Kapható kézműves boltokban pl. a Burda boltjában is, én is itt vettem.)
Rajzoljuk be a négyzet oldalaitól mind a négy irányba a kb. 2 cm-es csíkokat, és nyírjuk végig a válla, oldala, alja széléig, de hagyva 1-2 cm-t a széleken. A nyak vonalának - ami egyben a háta - vé alakját a négyzet felső sarka irányítja. Az alsó saroknál is a középre eső háromszög alakú részt ki kell nyírni.

A fekete és szürke póló is ugyan azzal a technikával készül mint ahogy a fehér pólónál írtam, csak más mintázattal.



Ezt a halványlila pólót sem ördöngösség átalakítani. Keresztbe kell benyírni, és egy vastag horgolótűvel középen láncszemmel összefogni.

Szélesebb csíkokban vágjuk be és középen összefogjuk nekünk tetsző kis anyaggal gyűrű formában, ami csipke is lehet

Ez a póló hasonló az elsőhöz, az eleje zárt, a háta vékony szalagokban benyírt.

Levágunk egy keveset az oldalából az újjával együtt
Félvállasra szabjuk beszegjük, az oldalait kb. 2 cm-enként benyírjuk, aztán csomóra kötjük egyenként, így  fogjuk össze a póló két lapját. Ezzel kész is van az új pólonk.
Forrás: képek Fashiontrunk, dollarstorecrafts, Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése