2012. július 28., szombat

Szépségápolás - pattanások hol, miért és kezelésük


Azt mondják, hogy akinek eredendően szép a bőre az elsősorban genetika. Vagyis így született az a szerencsés nő és különösebben nem is kell tennie semmit az élete során. De aki nem tartozik a szerencsések közé és problémás a bőre - amely mögött mindig valami egészségügyi ok is áll - neki ajánlom az alábbi megoldásokat az arcon 14 területre osztva.
Ez a problémás bőr letérképezése.
Bőrgyógyászok elemezték a bőr viselkedését, és ősi kínai gyógyászati módszerekkel kezelik a bőr tökéletlenségeit "face mapping" térkép segítségével. Ez olyan tipusú  bőr elemzés, amely megmagyarázza, hogy miért és hogyan kapcsolódik az arc területe más testrészeink jó vagy rossz működéséhez, talán hasonlíthatom az akupunktúrához, de csak annyiban, hogy a tenyerünk és a talpunk minden egyes ponton kapcsolódik valamelyik szervünkhöz.
Miért jön ki az arcunk bizonyos területeteire pattanás és nem máshová?

Gondoljunk a pattanásokra mint egy pontra, amely a térkép az arcunkon. A különböző zónák felelnek meg a különböző problémáknak. Ezzel a "térképpel" mint vezetővel megoldhatóak  a mögöttes okok, és pontosan meghatározzák, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy megismétlődjenek.

Szóval mit is jeleznek a pattanásaink?

Az arc feltérképezésével megfejtjük mi történik a testünkkel ami miatt megjelenik pattanás. Itt egy áttekintés az alapterülettel, hogy milyen pattanások vagy rendellenességek miatt van pattanás az említett területeken.
Zóna 1 & 3: Hólyag és Emésztőrendszer - Diétával kíméljük az emésztőrendszert, és több vizet kell inni.
Zóna 2: Máj - Csökkenteni kell az alkohol, nehéz ételek, tejtermékek fogyasztását. Ez a terület jelzi az étel allergiát is.
Zóna 4 & 10: Vesék: Ügyeljünk arra, hogy mindig megfelelő mennyiségben igyunk vizet, mert hidratál. Ez azt jelenti, hogy nincs kóla, kávé vagy alkohol.
Zóna 5 & 9: Légzőrendszer - Azok akik dohányoznak vagy valamire allergiásak, náluk többnyire itt jelenik meg akne.
Zóna 6 & 8: Vesék - Sötét karikák, általában a kiszáradás következtében. Igyál!
Zóna 7: Szív - Ellenőrizd a vérnyomásod és győződjél meg róla, hogy a smink irritálja-e a bőröd.
Zóna 12: Gyomor - A méregtelenítés és több rost, diéta segíti az emésztést.
Zóna 11 & 13: Hormonok -  A test és a hormonális változások enyhíthetők több vízzel, extra adag sötét, leveles zöldségekkel. Lehet kérni orvostól hormonális egyensúly vizsgálatot is. A pattanások ezen a területen is jelzik a peteérést.
Zóna 14: Betegség - Jele lehet, hogy a test harcol a betegség elkerülése érdekében. Vegyünk egy nagy szusszanást és igyunk sok folyadékot.

Mindezek figyelésével a következő alkalommal amikor előtör a pattanás vagy a szem alatt sötét körök vannak, nézd meg az arcod térképét, hogy mit tegyél az elkerülés érdekében.

Forrás: innen
(saját fordításom és itt-ott szövegem is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése