2012. november 26., hétfő

A chocoMe új öntőformája

Ajánlom minden kedves olvasóm figyelmébe, akik már vásárolták a chocoMe termékeit, de azoknak is, akik még ezután fognak vásárolni, hogy még egyedibb lett a táblás csokoládéjuk az új öntőformával.

Sajtóközlemény
Kiadja: chocoMe
Budapest, 2012.11.26.
„Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája
Egyes chocoMe kreációk feltétekkel díszített oldala eddig is felért egy-egy „műalkotással”, azonban mostantól az angyalföldi csokoládémanufaktúra arról is gondoskodik, hogy a táblák mindkét oldala kívánatos legyen a szemnek.
A most bevezetett új öntőformával a csokoládékockák elrendezése az aranymetszés arányait követik, mely lényegében a természet tökéletes elrendezését idézi.
A természet inspirálta
Az aranymetszés aránya szinte mindenhol megtalálható a természetben: a csigák mészházainak spiráljától a brokkoli rózsáján keresztül az emberi test arányáig bezárólag. Az építészetben (Gízai piramisok), a képzőművészetben (Leonardo da Vinci tudatosan komponálta képeit az aranymetszés szabályai szerint), de még a tipográfiában is fellelhető ez az arányosság. Mostantól a csokoládék világában is – elsőként a chocoMe-től.
„Szeretnénk még jobban megkülönböztetni a 2010. júniusában Magyarországon elsőként elindított, különleges feltétekkel készülő és személyre szabható táblás csokoládénkat a chocoMe-t követő csokoládékészítőktől és hasonló termékektől” - mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa, aki az eddigi 11 elnyert díja mellett most az Ernst & Young „Év Üzletembere” világhírű versenyén a „Jövő ígérete” díjat vehette át.
„A chocoMe indulásakor egy standard, bárki által hozzáférhető, kakaóbab motívummal díszített öntőformát használtunk, csakúgy, mint az utánunk indult vállalkozások többsége. Az új, chocoMe brandingelt öntőformával a célunk az volt, hogy még inkább megkülönböztessük magunkat konkurenseinktől, és vásárlóinknak könnyebben kezelhető, esztétikusabb és letisztultabb táblákat kínáljunk.” - tette hozzá Mészáros Gábor.
Az új chocoMe öntőforma megtartotta az eddig már jól ismert befoglaló méretet, a hangsúly az arányrendszer kialakításán, a felületnemesítésen volt a több hónapos tervezés során.
A felületi megmunkálás nem a klasszikus táblás csokoládékat követi – mint ahogyan a chocoMe fiozófia is merőben eltérő a klasszikus táblás csokoládé vonaltól, viszont tartalmilag hordozza a klasszikus arányrendszert, az aranymetszést; ami rendkívül harmonikus végeredményt hozott.
„Mindezek mellett az új öntőforma kialakításánál arra is figyeltünk, hogy a különböző méretű kockák ne csak térben, de síkban is elkülönüljenek – a nagyobb felületű csokoládék alig észrevehetően vastagabbak, így adva a teljes kompozíciónak még egy csipetnyi játékosságot” – emelte ki Ebedli Gyula, designer.


Info:
chocoMe Kft
1135 Budapest, Szent László út 14
www.chocoMe.hu
info@chocoMe.hu
Lucullus Bt
http://lucullus.blog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése