2012. november 25., vasárnap

Hipp-hopp és itt a karácsony kezdjük el az ajándékok keresését, vásárlását - aztán csomagoljunk

A keresés és vásárlás örömteli feladat ezért, hogy az is maradjon kezdjünk hozzá időben, ne akkor amikor már mindenhol nagy a tömeg vagy már nem is kapható az amit szeretnénk. Tervezzük meg, hogy kinek mit szeretnénk és milyen összegben és célirányosan menjünk. Az plusz jó dolog ha ismerjük annak a rokonnak, barátnak, barátnőnek, gyereknek az ízlését, kívánságát, akinek vásárolunk, mert így biztos, hogy örömet szerzünk. Ne legyen kötelező rutin, hogy na ezt is letudtuk, a lényeg, hogy valamit adtunk.
Aki tud saját maga által készített ajándékot adni - legyen az a legegyszerűbb - szerintem az a legbecsesebb ajándék, mert abban benne van az ajándékozó szíve-lelke, az alkotás öröme. Én ezt nagyra értékelem. De akinek nincs se ideje, se adottsága alkotni - bár szerintem mindenkit valamilyen szinten meglehet tanítani vagy ha van benne érdeklődés, akkor még autodidakta módon is tud alkotni -  ők is keressék inkább az egyedi, nem tucat terméket. Az ajándék sokféle lehet ez felsorolhatatlan, ezt mindenki maga tudja, hogy kinek mit fog adni. De egy-két általam jónak, kedvesnek és hasznosnak is tartott ajándék ötletem van. A csomagolás sem egy utolsó dolog, tudjuk ezt akkor is amikor magunknak veszünk valamit, hogy mennyivel kelendőbb egy szép "tálalás".
Tudom, hogy válság van, sokan kűzdenek napi szinten, hogy megéljenek és nekik az is nagy öröm ha azt megvehetik ami a hétköznapokban kell és szükséges, de van akinek még ennyi sem jut. És az is érthető ha valaki - nincs ugyan mély szegénységben, - de mégis csak azt engedheti meg karácsonykor is, hogy olyat vásároljon ami éppen kell ruha, cipő stb.
Gondoljunk az ilyen családokra és ha van valamink amit tudunk nélkülözni egy cipősdoboznyi mennyiségben vigyük el - itt Budapesten az idén már két hely is van, a Hősök tere mellett és a Vörösmarty téren a karácsonyi faluban - ahol leadhatóak, és még karácsony előtt sok-sok rászoruló család kaphat ajándékot.
Ötletek a családunkon, belüli ajándékokra, és kisebb ajándékok csomagolásához:
Aki szobanövény kedvelő netán gyűjtő, egy szép bonsai
Aki a háziasszonyok gyöngye, egy konyhai gép
Aki szereti a szép kiegészítőket, egy táska
Aki szereti a szép ékszereket egy gyűrű, fülbevaló
Aki sminkeli magát, egy smink készlet
Akinek nincs, de kéne egy alkalmi öltözet
Könyv mindig hasznos egy szép borítóban





Egy kis vicces videó a csomagolásról innen
Izléses tasak készítése (szintén) innen


Mindenkinek teljesüljön az álma, vágya, kapja meg amit szeretne.

Forrás: képek Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése