2013. november 11., hétfő

Birsalmasajt



Nagyon szeretjük a birsalmasajtot, alig várom, hogy megjelenjen a piacon a birsalma, hogy készíthessem többször is egymás után. Két hétig hagyom, hogy szikkadjon, mert mi úgy szeretjük, hogy nem annyira lágy, hanem szépen szelhető és harapható.Közben minden nap forgatom.  Finom kis nasi. Most receptet nem írok, mert már van a blogomban ITT

4 megjegyzés:

  1. De finom lehet! Nekem is van még birsem az erkélyen, múltkor lekvárt főztem belőle, de még sajtot is szeretnék :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon fincsi, de ezt nem kell mondanom, mert Te is készíted és sok más finomságot is.

      Törlés
  2. Én az idén szántam rá magamat a sajtra először. Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy kevesebb cukrot tettem bele... és... nem akart megdermedni. Jó másfél hét után újrafőztem, zselésítőt is tettem bele, most várok. Sajnálnám, ha nem lenne belőle sajt, karácsonyi ajándék is lenne belőle:( Nem gondoltam, hogy pont ez fog ki rajtam:) A tetejében 3 kg tisztán mért birsből készítettem, előtte meg kb ugyanennyiből lekvárt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Roza nem tudom, hogy érdekel-e és olvastad-e a receptemet, de én elküldtem Neked email-ben, hogy én hogyan készítem, és évtizedek óta. De nekem még soha semmi problémám nem volt, mindig megszikkadt és finom szelhető volt. Próbáld ki az én receptemet, és mindent úgy csináljál ahogy én készítem, akkor biztos, hogy sikerrel jársz.

      Törlés