2013. november 11., hétfő
Birsalmasajt
Nagyon szeretjük a birsalmasajtot, alig várom, hogy megjelenjen a piacon a birsalma, hogy készíthessem többször is egymás után. Két hétig hagyom, hogy szikkadjon, mert mi úgy szeretjük, hogy nem annyira lágy, hanem szépen szelhető és harapható.Közben minden nap forgatom. Finom kis nasi. Most receptet nem írok, mert már van a blogomban ITT
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De finom lehet! Nekem is van még birsem az erkélyen, múltkor lekvárt főztem belőle, de még sajtot is szeretnék :-)
VálaszTörlésIgen, nagyon fincsi, de ezt nem kell mondanom, mert Te is készíted és sok más finomságot is.
TörlésÉn az idén szántam rá magamat a sajtra először. Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy kevesebb cukrot tettem bele... és... nem akart megdermedni. Jó másfél hét után újrafőztem, zselésítőt is tettem bele, most várok. Sajnálnám, ha nem lenne belőle sajt, karácsonyi ajándék is lenne belőle:( Nem gondoltam, hogy pont ez fog ki rajtam:) A tetejében 3 kg tisztán mért birsből készítettem, előtte meg kb ugyanennyiből lekvárt.
VálaszTörlésKedves Roza nem tudom, hogy érdekel-e és olvastad-e a receptemet, de én elküldtem Neked email-ben, hogy én hogyan készítem, és évtizedek óta. De nekem még soha semmi problémám nem volt, mindig megszikkadt és finom szelhető volt. Próbáld ki az én receptemet, és mindent úgy csináljál ahogy én készítem, akkor biztos, hogy sikerrel jársz.
Törlés