2014. május 21., szerda
Szilvás gombóc
A gombóc nálunk egész évben jöhet, készítem is, mert nagyon szeretjük.Többnyire szilvalekvárral - amit én tettem el - és persze ősszel friss szilvával, de csináltam már puha aszalt szilvával is. Az utóbbiba a szilvaszemeket nem egészben teszem bele hanem elvagdalom , és fahéjjal, cukorral, reszelt citromhéjával és 1 dl vörösborral összefőzöm, és ebből rakok kiskanállal a tésztára.
Hozzávalók: 25-30 db
Mivel már található gombóc a blogomban, így most nem írom le a tészta receptjét. Megtaláljátok ITT
és mindenki azt tesz bele amit szeret. A mostanit megszórtam fahéjas cukorral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszták. Én eddig csak friss szilvából csináltam, de lekvárral is nagyon finom lehet! Főleg, ha ez saját készítésű :-)
VálaszTörlésKöszönöm. Katalin kifelejtettem, hogy a legjobb a friss szilvából, és amikor megjelenik a piacon, akkor én is abból készítem.
Törlés