Örömmel teszek eleget a chocoMe felkérésének, és hírül adom az újabb szakmai elismerést. Mindegyik csokoládéjuk különleges, és nagyon finom. Gratulálok a nemzetközi gasztronómiai versenyen elért rangos, szép sikerükhöz.
Sajtóközlemény
Kiadja:
chocoMe
Budapest/London,
2014.08.14.
Újabb
Great Taste Award elismerés(ek)
a magyar chocoMe-nek
A
Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai
versenyen három chocoMe termék kapott szakmai elismerést Londonban
(egy csokoládé 2 csillagos kitüntetést és két kreáció 1-1
csillagot).
Az
1994-ben alapított, londoni
székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és
legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző
termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.
A
díjazott termékek*:
- Kétcsillagos minősítést kapott a 2013. őszén bevezetett Raffinée termékcsalád egyik tagja, a Málnás Raffinée
- Egycsillagos elismerést kapott két táblás csokoládé is:
- F101: chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya
- G105: chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya
*
(a versenyen 1-2-3 csillag szerezhető, ahol a 3 csillag a legjobb
eredmény)
A
fenti csokoládé-kreációkat
a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, akik több
ezer órát töltöttek étel-vakkóstolással a verseny során. A
verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a
szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok
csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a
termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin
csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek,
patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey
Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves
ételkritikusok is helyet kapnak.
“A
chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 4 éve létezünk, és ez
már a harmadik nemzetközi szakmai elismerésünk, összesen hat
termékkel. Tavaly két termékkel szereztünk 1-1 csillagot a Great
Taste Award 2013 versenyen, valamint 2014. májusában az
International Chocolate Awards-on sikerült ezüstérmet szerezni a
mogyorós Raffinée termékünkkel. Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen
rövid idő alatt ott a nevünk a világ legelismertebb
csokoládékészítői között – mondta el Mészáros Gábor, a
chocoMe tulajdonosa, chocolatier.
Büszkén
osztjuk meg a zsűritagoktól kapott visszajelzést a fogyasztókkal:
chocoMe
málnás Raffinée:
A
málna és a csokoládé klasszikus kombináció. Itt mégis
innovatívnak hatnak és esztétikus asszimetriával
készültek a különböző méretű gyümölcsök. A málna éles
fanyarsága tökéletesen
ellensúlyozza a csokoládé édes ízét. Úgy gondoljuk, igazán
forradalmi, kiegyensúlyozott koncepció,
ami igényesen
néz ki és kivételesen finom. Nagyon érdekes, világos és csábító
ötlet. A fagyasztva szárított
málna és a csokoládéborítás textúrái tökéletes kontrasztot
alkotnak. Néhány zsűritag úgy gondolta, hogy egy csepp
étcsokoládé a drazsé közepén gazdagabbá és picit
kiegyensúlyozottabbá tette volna, de mindent egybevetve egyöntetűen
kiváló terméknek értékeltük.
chocoMe
F101
(chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei
pisztácia, vörösáfonya):
A
tökéletes mennyiségű, esztétikusan felvitt feltétek
nagyon vonzó megjelenést kölcsönöznek a terméknek. A magvak
frissek és kiváló minőségűek, a vörösáfonya lédús. A
feltétek magas színvonala mellett, a fahéjat mégis engedik
érvényesülni. Egyértelműen látszik, hogy kézzel készült és
példaértékű munka. Egy bíró az étcsokoládét kicsit
“száraznak”
ítélte.
chocoMe
G105
(chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem,
liofilizált meggy, vörösáfonya):
Vonzó
megjelenés, nagyvonalú gyümölcsmennyiség. A textúrák tökéletes
összhangja a gyümölcssavak és az édes csokoládé ellenpontjából
ered.
További
információ:
chocoMe
Kft.
Mészáros
Gábor
Háááát.... biztosan nem véletlen a siker! :)
VálaszTörlésEz így igaz, tudom, mert már kóstoltam nem is egyszer.
Törlés