2014. szeptember 28., vasárnap
Mézes-kakaós-fahéjas muffin torta
A muffin megunhatatlan, mert sokféle hozzávalóból készíthető, és mint most nálam nem muszáj kis kerek formákba önteni a muffin tepsibe. Lehet keskeny hosszúkás, sima belsejű tepsiben is készíteni.
Hozzávalók: kb. 30 cm hosszú és 10-12 cm széles tepsi
20 dkg méz, 10 dkg cukor, 7 dkg vaj, 3 ek. tej, 25 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor, (de lehet egy egész is), 2 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 2 ek. natúr kakaópor, 2 db tojás, 10 dkg mandula (őrölt vagy apróra tört)
A mézet, cukrot, vajat és a tejet összemelegítettem, és levettem a tűzről. A sütőport, fahéjat, szegfűszeget, kakaóport belekevertem a lisztbe, hozzáöntöttem a mézes masszát, a mandulát és a felvert tojásokat. Az egészet jól kikevertem, és beleöntöttem a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Közepes hőmérsékleten - ez kinek-kinek a sütőjétől függ - vagy 180 fokon tűpróbáig sütjük. szép barnára - bár az a méztől és a kakaótól lesz olyan elsősorban. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen.
Tipp: Készíthetjük dióval, mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel is (áfonya, mazsola, barack, szilva stb.)
A tepsit kikenhetjük kevés vajjal és úgy is beleönthetjük a kevert tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én olyan keveset/kevésszer sütök, amióta életmód-váltás történt nálunk, hogy most egészen megkívántam a sütidet, Lívia:) Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom volt.
VálaszTörlésSüssél kedves Roza, mert tényleg finom. Én meg azért nem sütök sűrűn, mert nem vagyok édesszájú, és nem is szeretek mindenféle süteményt.
Törlés