Hozzávalók: kapcsos tortaforma, a tortaszelet pedig attól függ, hogy mekkorára szeleteljük - én az átlagtól nagyobbra.
Tészta:
20 dkg liszt, 2 dkg margarin, 10 dkg cukor vagy ízlés szerint, 1 tojás, 1,25 dl tej, 1,5 ek. méz, 1/2 csomag sütőpor
Szirup:
A tészta leöntéséhez. 1 ek. kakaópor, 1 ek. cukor, 1 dl tej
Krém:
4 dl tej, 10 dkg porcukor, 4 ek. vaníliás krémpor, 15-20 dkg kókuszreszelék, és annyi Ráma margarin amivel majd a krém állag elérhető (ez függ a kókuszreszelék mennyiségétől)
Tetejére: szitált kakaópor (esetleg cukorral elkevert) és kókuszreszelék
A tésztához a margarint, cukrot, tojást habosra kevertem, beletettem a tejet, mézet, a sütőporral elkevert szitált lisztet. Kibéleltem sütőpapírral a tortaformát és beleöntöttem. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon sütöttem, a közepében tűvel ellenőriztem, hogy megsült-e. Közben elkészítettem a szirupot: a kakaós cukrot a forró tejjel simára feloldottam. A megsült tésztát lisztezett deszkára borítottam, lehúztam róla a papírt, azonnal visszafordítottam, és megöntöztem a tetejét a forró sziruppal, és elkentem rajta, hogy mindenhol érje. A krémhez a tejet felforraltam a cukorral, felöntöttem vele lassan az előzőleg egy kis hideg tejjel csomómentesre kevert vaníliás krémpor-kókuszos keveréket. Ezután ismét felfőztem, és hagytam kihűlni.
A margarint egy csipet sóval habosra vertem, elvegyítettem a krémmel, majd egyenletesen rákentem a sziruppal megöntözött tésztára. (legalább 1 cm-es vastagságú legyen) Szitáltam rá kakaót, és megszórtam a kókuszreszelékkel. Hagytam állni szobahőmérsékleten legalább egy órát.
A kókuszos sütiket mi is nagyon szeretjük, úgyhogy 1-2 szelet most lecsúszna :-)
VálaszTörlésSzívesen adtam volna, de már elfogyott, nem tudom, hogy mikor készítem legközelebb...
TörlésNagyon finom lehetett a tortád! Egyik kedvenc krémem a kókuszos:)
VálaszTörlésÉvikém köszönöm, tényleg finom volt. Tudod, ez úgy van, hogy amit szeretünk az finom.
Törlés