2015. július 10., péntek

Brokkolis-halkrémes tészta


Tésztásak vagyunk, hogy jó-e? - nekünk igen. Jöhet édesen, sósan, főzötten, sülten, mert nem a szénhidrát tartalma számít, hanem a mennyiség amit megeszünk. Mi nem vagyunk nagyevők. Vacsorára kimondottan jó, mert nem terheli a gyomrot, na és ebédre is.

Hozzávalók: 4 adag

30-35 dkg kocka tészta, 40 dkg brokkoli, 2 doboz szardínia, 4 főtt tojás, fél dl tejföl, 2 tk. majonéz, 1 ek. olaj, só, bors, egy kk. őrölt szerecsendió, 20 dkg sajt (ki mit szeret)

A brokkolit rózsáira szedtem, megmostam és forró sós vízben 3-4 percig blansíroztam, majd leszűrtem. Kisebb darabokra vágtam, a szárát karikára és az olajban lefedve pároltam puhulásig, közben megszórtam a szerecsendióval, esetleg sózható.. A szardíniát kiszedtem a levéből, (ebben az ételben nem használtam fel a levét, de aki szereti keverhet valamennyit belőle a szardíniához, de krémszerű maradjon) villával összetörtem és belereszeltem a főtt tojást, beleöntöttem a tejfölt, majonézt, sóztam borsoztam és jól összekevertem. A tésztát sós vízben megfőztem, leszűrtem és nagyon kevés olajjal összekevertem. Tányérokra szedtem, elosztottam rajtuk a szardíniás keveréket, majd a brokkolit és megszórtam a reszelt sajttal.
Tipp: össze is keverhető az egész tészta a szardíniával és a brokkolival is, és azután rakjuk tányérokra, és szórjuk meg a sajttal.

4 megjegyzés:

  1. Líviám, nagyon guszta! Én ugyan a brokkolit nem nagyon szeretem, de így elkészítve szívesen megkóstolnám:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Roza. A férjem sem rajong a brokkoliért, pedig mindig elmondom, hogy milyen sok jó ásványi,anyag, vitamin van benne és mi ellen jó, persze azért megeszi.. Én szeretem, vegyes zöldségköretekbe is teszek belőle, de rakottan is jó, a karfiolhoz hasonlóan.

      Törlés
  2. Azt is írhatnám, amit Roza :-) mert valóban nagyon gusztusos a tésztát! Én sajnos nem szeretem a brokkolit, de a tiédből egy falatot megkóstolnék :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, megtisztelő, hogy megkóstolnád. Megértelek, hogy nem szereted a brokkolit, én is sok ételt vagy alapanyagot nem szeretek. Tudod, ahány ember, annyi ízlés.

      Törlés