2017. december 18., hétfő

Vadas sertéscomb maceszgombóccal


Szeretjük a vadasan készült húst, - ami autentikusan marhahús - amihez makarónit, spagettit vagy zsemlegombócot is készíthetünk. Mivel tésztával már van a blogomban ITT és a zsemlegombócot nem szeretjük, így maceszgombóc készült hozzá. A hús és a vadas receptjét most nem írom le, mert már van leírás. A vadashoz készült szószt mi úgy szeretjük ha nem annyira folyós és pépes, hanem darabosabb, így is megforgathatóak benne a gombóc falatok vagy rátehető.

Hozzávalók: 2 adag (8 gombóc)

2 db maceszlap (kb. 15x15 cm-es lapok), 4 ek. olaj, 1 egész tojás, 8-10 ek. víz, só, bors és annyi maceszliszt, hogy nem kemény, de nem is lágy masszát kapjunk a gombócok formázásához.

A maceszlapokat műanyag zacskóban darabosra töröm a felvert tojásba öntöm, hozzáadom az olajat, vizet, sót, borsot. Jól megkeverem és hagyom állni addig amíg már megpuhultak a lapok. Ekkor belekeverem a maceszlisztet és jó diónyi gombócokat formázok belőle. Forró vízbe teszem és amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még 1-2 percig forrni hagyom és szűrőkanállal tálba szedem.
Tálalom a húst a szósszal és a gombócokkal.

4 megjegyzés:

  1. Még egy tányért tegyél az asztalra indulok a következő vonattal nagyon megkívántam:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen fogadnálak Évikém, de sajnos már nincs belőle.

    VálaszTörlés
  3. Kár hogy nincs már belőle, én is szívesen megkóstoltam volna :-)

    VálaszTörlés