2018. április 7., szombat

Sonkás tészta


Két kiló parasztsonkát vettünk Húsvétra, amiből maradt több mint fél kiló. Év közben sem szeretem az ételt többször egymásután felkínálni, hátmég Húsvétkor. Az ünnepkor megmaradt sonkával is mindig az a gondom, hogy mi legyen belőle, ha nem fogy el, mert unalmas a kalács-sonka.tojás és torma variáció.
Én most így "sütöttem el" a maradék sonka egy részét.

Hozzávalók: 4 adag

20 dkg főtt parasztsonka, 20-25 dkg spagetti, 2 tojás, 1 dl főzőtejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, bors, 2 ek olaj

Az olajban a kisebb darabokra vágott sonkát kicsit átsütöttem. Felvertem a két egész tojást, beletettem a főzőtejszínt, a reszelt sajtot és csipet borsot - só nem kell bele, mert eléggé sós a sonka - és jól összekevertem. 
A tésztát kifőztem, leszűrtem, kevés olajjal összekevertem. Az átsütött sonkához öntöttem a tojásos keveréket és sűrűsödésig kevergettem, azonnal hozzáöntöttem a tésztát és összekevertem. Szórhatunk rá apróra vágott snidlinget, - de az most nekem nem volt. Natúr megmosott, leszárított salátaleveleket csipketdtem rá.

4 megjegyzés:

  1. De ügyesen megoldottad a maradék hasznosítását! Finom lehetett, és változatos!
    Mi kisebb sonkát vettünk, de az is csak most fogy el :-) Szeretjük nagyon, de jóból is megárt a sok :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin. Nálunk mindig több sonka van a kelleténél, ezért aztán mi is nagyon megunjuk a kalács, sonka, tojás, torma változatot. Még mindig van nekünk is sonka abból rakott krumplit tervezek készíteni.

      Törlés
    2. Nálunk mára szerencsére elfogyott :-)

      Törlés
  2. Jövőre nem fogunk 2 kg sonkát venni, és megoldódik az a kérdés, hogy még mi legyen belőle a hagyományos változat elkészítése utáni maradékból.

    VálaszTörlés