2018. május 25., péntek

Könyvajánló

Kaiser Ottó: Magyar tájak, magyar ízek


Kaiser Ottó fotóművész könyve lenyűgöző szakácsalbum, egy különleges utazásra visz hazánk tájain, amelyben vannak ízek is a magyar konyha világából. Táj- és ételfotóit Lackó Ottó nemzetközi hírű mesterszakács receptjei kísérik és körítve egy kis történelmi, művelődéstörténeti, földrajzi és néprajzi históriával.
A kötet nyolc régiót, tájegységet mutat be. Ha én tehetném biztos ajánlanám a Szép Magyar Könyv címet odaítélő zsűrinek, mert megállná a helyét a versengés jelöltjei között. A Scolar Kft., aki a kiadója és a Dabasi Nyomda könyvművészeti remeket hozott létre.
Kaiser Ottó a magyar fotográfia egyik legkiválóbb mestere. Fotói magas színvonalon jelenítik meg hazánk természeti szépségeit, benne az ember hétköznapjait is.

A magyar ízek hangulatához illeszkedő fotók Lackó Ottó mesterszakács alkotásait hozza elénk, nagyon kívánatos módon. Néhány izgalmas étvágygerjesztő: falusi pulykaleves, barackos pite, burgonyalángosra tálalt vörösboros vaddisznópörkölt, slambuc kolbásszal és szalonnával, kacsasült káposztás tésztával töltve.
A könyv arculatának harmadik egységét a szerkesztő Illés Andrea adja meg, történelmi-művészeti kalauzai a tájegységekről alkotott ismereteinket gazdagítják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése