2018. július 31., kedd

Magyarország tortája, és Magyarország cukormentes tortája 2018.




Idén a Komáromi kisleány lett Magyarország tortája, míg Magyarország cukormentes tortája a Három kívánság lett.
Magyarország tortáját a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Magyarország cukormentes tortáját a budapesti Nándori cukrászda készítette. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. A cukormentes tortánál kiemelt szempont a szénhidráttartalom és a kalóriaérték is. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja.



A sajtótájékoztatón a Szent István-napi kenyeret is bemutatták. A fehérkenyér kategória győztese, egyben 2018. Szent István-napi kenyere a Várhegyi Deres lett. A Kurdy Family Pék Kft fejlesztése friss kovásszal készül, 12 órás érlelési folyamat eredménye a cipó formájú, ropogós búzakenyér.

Augusztus 18-20 között lehet megkóstolni a tortákat a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazár területén. A receptek csak az év végétől lesznek sajtó nyilvánosak.
Bővebb információ ITT

4 megjegyzés:

  1. Mindkettőt szívesen megkóstolnám most :-) Nagyon guszták, szép munka mindegyik!

    VálaszTörlés
  2. Valóban szépek és biztos, hogy finomak. Mi minden évben elmegyünk a Vár alá az Ízek Utcájába és a Várba a Mesterségek Ünnepe rendezvényre. Kóstolás biztos, hogy lesz. (Bár csendben hozzáteszem, hogy amikor ott tömegében lesz kapható, mert több cukrászda készíti eladásra, az már biztos, hogy kicsit más, mert ahány kéz annyi változat, még ugyanabból az alapanyagból is. Sok példát tudnék erre mondani más termékekkel kapcsolatban is.)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek és guszták azok a torták! Jó lenne receptjét tudni és megpróbálni elkészíteni.Csodás az a kenyér! Általában szoktam a jeles napra sütni kenyeret én is!

    VálaszTörlés
  4. Évikém valóban szépek, a torták és a kenyér is. A receptekre még várni kell.

    VálaszTörlés