Magyarország elöször 2013-ban képviseltette magát a lyoni döntőben, abban az évben Széll Tamás csapata a 10. helyen végzett. 2015-ben Molnár Gábor - és mellette commie-ként Pohner Ádám - a 13. helyen végzett, majd 2017-ben Széll Tamás az európai kontinensdöntő megnyerése után a 4. helyen futott be a világdöntőben.
A csapatoknak minden évben két ételt kell elkészíteniük. Az idei évben a tavaly meghalt Paul Bocuse munkásságának állítanak emléket.
Az idei tányértéma egy francia klasszikzus a zoldséges chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell elkészíteni. A hústál kötelező alapanyaga a csontos borjúkaraj a csonttal együtt és hozzá egy másik borjúrészt lábat, vesét, mirigyet, májat vagy pacalt is fel kell használni.
A magyar csapat ma kedden kezdi a versenyzést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése