2019. szeptember 10., kedd

Budapest desszertje - Édesség napok

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség tavaly írta ki elöször a Budapest desszertje versenyt, amelyet nemcsak a szakma ismert el, hanem hatalmas közönségsikert is aratott.
Magas szinvonalú versenyművek érkeztek ebben a évben is. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék finom legyen, de az is fontos cél volt, hogy a magyar cukrászati hagyományok ismét az érdeklődés fókuszába kerüljenek.
Az édes napok mintegy 70 kiállítót vonultat fel a Szent István téren a Bazilika előtt. A gasztroszinpadon pedig óránként más-más cukrászmester tart bemutatót. Az édes napokra tömegtermék nem kerülhet be, csak magyar cukrászdák, csokoládé- és édességmanufaktúrák termékeivel találkozhatnak a látogatók.

A győztes desszertet Háfra Kati a Bolka Bombon tulajdonosa készítette. Egyszerűen elkészíthető süteményt képzeltek el, amelyet nem kell elmagyarázni a közönségnek. A desszert alapja egy Sacher típusú piskóta mandulaliszttel, karamellás csokoládéval, a mandulás krém alapja pedig a fehér csokoládé, fél úton egy mousse és egy főzött krém között. A sütemény belsejébe pedig kétféle őszibarack kompót került.

A közönség a 9. Édes Napok Budapest Csokoládé- és Édességünnepen kóstolhatja meg szeptember 13-15 között a Szent István téren a Bazilika előtt.

2 megjegyzés:

  1. Mi valószínű nem leszünk ott, de aki ellátogat a rendezvényre, az biztos finomakat fog enni :-)

    VálaszTörlés
  2. Mi terveztük, hogy elmegyünk, de aztán mindig van más ami fontosabb. Az biztos, hogy sok finomság lehetett.

    VálaszTörlés