2021. augusztus 4., szerda

Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája és a Szent István-napi kenyér 2021-ben

 A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta, az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen Magyarország tortája címet  Fodor Sándornak a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el. Főbb alkotóeleme a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé.


és a készítője Fodor Sándor




A Magyarország cukormentes tortája versenyt Füredi Krisztián nyerte meg. A győztes torta a Beszterce rózsája lett. A hozzáadott cukor nélküli tortában a  sárgabaracké a főszerep, a gyümölcs több rétegben is megjelenik és ízében jól harmonizál a dióval és az étcsokoládéval.



A gyyőztes tortákat augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában meg lehet majd vásárolni.

Az idén a Szent István-napi kenyér a Solymár gyöngye lett., amely a solymári  Hel Pékségben készült.

"A Solymár gyöngyét Varró Zsolt pékünk elképzelése alapján sütöttük Négy összetevő van benne: liszt, só élesztő és plusz egy az idő. 72 órás rozslisztről indított kovásszal készül, ami élesztő nélküli. Csak a dagasztással  kerül bele 1 %-nyi élesztő".






3 megjegyzés:

  1. Mindegyik csodás, 1-1 szelet jól esne belőlük 😊.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Én is megkóstolnám mindkettőt. Nagyon finomak lehetnek és jól is néznek ki, persze profi cukrászok készítették.

    VálaszTörlés