A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta, az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen Magyarország tortája címet Fodor Sándornak a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el. Főbb alkotóeleme a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé.
és a készítője Fodor Sándor
A gyyőztes tortákat augusztus 20-tól az ország számos cukrászdájában meg lehet majd vásárolni.
Az idén a Szent István-napi kenyér a Solymár gyöngye lett., amely a solymári Hel Pékségben készült.
"A Solymár gyöngyét Varró Zsolt pékünk elképzelése alapján sütöttük Négy összetevő van benne: liszt, só élesztő és plusz egy az idő. 72 órás rozslisztről indított kovásszal készül, ami élesztő nélküli. Csak a dagasztással kerül bele 1 %-nyi élesztő".
Mindegyik csodás, 1-1 szelet jól esne belőlük 😊.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÉn is megkóstolnám mindkettőt. Nagyon finomak lehetnek és jól is néznek ki, persze profi cukrászok készítették.
VálaszTörlés