2018. szeptember 12., szerda

Szőlős édesség nyerte a Budapest Desszertje versenyt 2018-ban



A 2018. cukrászverseny győztese a Szamos Marcipán édessége lett. Nagy Péter mestercukrász álmodta meg. Ez a desszert belül lágy, kívül ropogós, a vaníliakrémbe elrejtett szőlőzselé kiválóan ellensúlyozza a desszert édességét.
A megmérettetésre 13 cukrászda jelentkezett. A fő alapanyag a szőlő volt. Fő szempont volt, hogy a desszert megfeleljen a közízlésnek, bárki által otthon is elkészíthető legyen, és az eladási ára ne legyen több, mint ezer forint. 
Hagyományt szeretnének teremteni ezzel a versennyel, hogy a magyarok édességfogyasztási szokásait a mennyiségi szempontok helyett a minőség felé tereljék, a minőség kerekedjen felül.

A közönség megkóstolhatja a 8. Édesség Napok csokoládé- és édességünnep  rendezvényén  2018. szeptember 14-16. között Budapesten a Szent István-bazilika előtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése